Leuven grijpt nipt naast ferme stunt in thriller

De troepen van Eddy Casteels waren erop gebrand om in de openingsmatch van de 31ste speeldag in de Belgische competitie voor een verrassing te zorgen. Leuven moest op bezoek bij Bergen, de nummer vijf in de stand, en kwam daar slechts één puntje tekort voor de zege.

Aangezien Leuven de voorlaatste plaats in het klassement bekleedt, werd er weinig van verwacht op het parket van Bergen. Dat sloot de eerste helft ook af met een voorsprong van vijf punten. Al waren de Henegouwers hiermee lang nog niet zegezeker. Na afloop van het derde kwart hingen de bordjes weer helemaal gelijk.

JONES DE HELD VAN BERGEN

Bij 58-59 mocht Leuven even dromen van de overwinning. Doorgaans was het toch Bergen dat een kleine voorsprong behield en dat zou ook het geval zijn aan het einde. Onder meer de 19 punten van Chris Jones hielpen Bergen aan de zege: 77-76. Bergen behoudt zo enigszins de aansluiting met de top vier.

De andere wedstrijden van deze speeldag worden later afgewerkt. Charleroi trekt vrijdag naar Luik. Limburg ontvangt dan Oostende en Mechelen speelt gastheer voor Brussels. De partij tussen Aalstar en Antwerp is uitgesteld naar het einde van de maand.