Antwerp Giants met vertrouwen naar final four: "We zullen 40 minuten top moeten zijn"
Redactie
| 0 reacties

Roel Moors weet dat Antwerp Giants 40 minuten top zullen moeten zijn tegen Tenerife

Antwerp Giants met vertrouwen naar final four: "We zullen 40 minuten top moeten zijn"
Foto: © photonews

Komend weekend worden in het Antwerps Sportpaleis de halve finales van de Champions League basketbal afgewerkt. Kunnen de Antwerp Giants voor een nieuwe stunt zorgen? Coach Roel Moors blikt vooruit.

De Antwerp Giants hebben een bijzonder drukke periode achter de rug. De vermoeidheid is dus wel een beetje aanwezig. "Die zullen we wel voelen na dit weekend, met 6 matchen in 10 dagen", vertelt coach Roel Moors bij Sporza. "Maar op dit moment, voor zo'n evenement, voel je geen vermoeidheid. Iedereen is fit."

"Ik verwacht dat we competitief zullen zijn, zoals al heel het seizoen. Meer kan ik niet verlangen van mijn spelers. Ik ben ervan overtuigd dat ze klaar zijn om er een heel goeie wedstrijd van te maken."

Taaie tegenstrever

Al is de tegenstand in de halve finale natuurlijk wel groot met Tenerife. "We zullen 40 minuten top moeten zijn en dan maken we een kans om de finale te spelen. Zij hebben 6 à 7 spelers die samen al eens de Champions League gewonnen hebben. Die jongens spelen al 4 jaar samen. Dat is zeker een voordeel."

Al hebben de Giants natuurlijk wel het thuisvoordeel. "De zaal is indrukwekkend. Als we goed starten, kan het publiek ons een boost geven. Maar deze groep heeft al bewezen dat ze ook in andere omstandigheden goeie matchen kan spelen. De supporters zullen belangrijk zijn, maar niet beslissend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws