Antwerp Giants ondanks vroege voorsprong niet naar finale Final Four
Redactie
| 0 reacties

Tenerife houdt Antwerp uit finale Champions League

Antwerp Giants ondanks vroege voorsprong niet naar finale Final Four
Foto: © photonews

De fantastische Europese campagne van Antwerp Giants zal sowieso de geschiedenisboeken ingaan. Wel zit er aan het einde geen Europese titel in als beloning. Na het eerste kwart zag het er nog goed uit, maar Antwerp moest in zijn eerste match in de Final Four zijn meerdere erkennen in Tenerife.

Na enkele minuten warm draaien vonden ze bij Antwerp hun ritme. Met de steun van het thuispubliek stoomden de Giants door na een mooie voorsprong aan het einde van het eerste kwart: 12-20. Giants was officieel immers de uitploeg. In de volgende tien minuten scoorden de thuisspelers echter slechts zes puntjes.

GILLET KNALT KLOOF DICHT

De invallers van Tenerife zorgden voor een betere defense, die Antwerp voor een stuk versmachtte. De nummer negen uit de Spaanse competitie heeft ook een sterke Belg lopen: Gillet knalde van achter de driepuntlijn eigenhandig de kloof dicht. Zelfde spelbeeld in het begin van het derde kwart: Tenerife dat vlot scoorde en Antwerp dat moest harken.

Toch gingen de troepen van Roel Moors in de loop van dat kwart het tempo verhogen en dat was de sleutel voor de terugkeer (43-40). Bij het ingaan van de laatste periode was het verschil ook nog speelbaar (47-42). Tenerife startte echter beter aan het vierde kwart en bouwde zo weer een geruststellende marge uit.

TEGEN BOLOGNA VOOR DERDE PLAATS

Richting het einde van de match liep Tenerife zelfs uit richting negentien punten. De Spanjaarden wonnen uiteindelijk met 70-54. Eerder had Bologna al de maat genomen van Bamberg met 67-50. Zondag speelt Antwerp voor de derde plaats in de Champions League tegen Bologna.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws