๐ŸŽฅ Portland komt als winnaar uit marathonpartij na vier verlengingen(!), Giannis geeft Bucks nieuwe voorsprong

Heerlijk wanneer er in de play-offs zo'n lange en knotsgekke wedstrijd voorbijkomt, zo'n echte klassieker. Dat was het geval in Portland. De TrailBlazers zetten Denver opzij na vier verlengingen (140-137) en leiden met 2-1. Dat laatste is ook het geval voor Milwaukee tegen Boston.

In beide series stond het 1-1 na twee matchen. Het derde duel tussen Portland en Denver groeide uit tot een echte klassieker, met wisselende kansen. Een score van Barton na een heerlijke pass van Jokic stuurde de match naar een eerste verlenging (102-102). Daarin was het Portland dat zijn hachje redde. Na de gemiste lay-up van Lillard gaf Aminu de bal aan McCollum en die scoorde wel: 109-109.

HOOD MET DE BESLISSENDE BOM

De tweede verlenging eindigde met een minuut zonder score en een stand van 118-118. In verlenging drie speelde Lillard reddende engel voor Portland: de guard bracht in de laatste halve minuut de score van 125-129 naar 129-129. In verlenging vier plukte McCollum de rebound van zijn eigen gemiste shot, passte naar Hood en die gooide de driepunter binnen. Jokic had kunnen gelijkmaken, maar miste één van zijn vrijworpen.

Ook de wedstrijd tussen Boston en Milwaukee golfde op en neer. De Bucks kon alweer rekenen op een geweldige Giannis Antetokounmpo. De Griek scoorde 32 punten en kwam slechts 2 assists tekort voor een triple-double. Milwaukee ging met een voorsprong van acht punten het laatste kwart in en gaf die bonus niet meer uit handen. Het werd 116-123.