Oostende begaat uitschuiver buitenshuis, Brussels verliest ook 'at the buzzer'
Redactie
| 0 reacties

Oostende en Brussels verliezen terwijl Charleroi wel verwachtingen inlost

Oostende begaat uitschuiver buitenshuis, Brussels verliest ook 'at the buzzer'
Foto: © photonews

Terwijl Antwerp actief is in Europees verband, krijgen de andere Belgische topteams de kans om hun concurrent in de nationale competitie onder druk te zetten. Dat hebben Oostende en Brussels nagelaten. Allebei keerden ze met een nederlaag huiswaarts. Ondertussen won Charleroi wel in Luik.

Nochtans leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor coleider Oostende. Schwartz en Angola piloteerden de kustploeg in Limburg naar 29-39. Onder impuls van Carrington begon de thuisploeg aan een inhaalrace. Aan het eind van het derde kwart stond het 62-62. Limburg had vervolgens ook nog de beste slotsprint in huis en won met 85-81.

BARTON DE HELD VAN MECHELEN

Ook een spannende partij in Mechelen, desondanks de gemiste start van de thuisploeg (2-11). Nadien weerde Kangoeroes zich wel. Via Barton werd het 28-28. Ook hierna gaven beide teams mekaar geen duimbreed toe. Radic leek nog reddende engel te spelen voor Brussels, tot een ongelooflijk shot van Barton 'at the buzzer', in de slotseconde dus, de zege thuishield: 66-64.

Waar Oostende en Brussels niet slaagden, lukte het voor Charleroi wel. Dat had dan ook wel de op papier gemakkelijkste opdracht met een verplaatsing naar rode lantaarn Luik. Voor de Luikenaars, die niet opgewassen waren tegen de bommen van de Karolo's, was het na de eerste kwart al een verloren zaak. Charleroi haalde zwaar uit met 69-101.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws