๐ŸŽฅ Harden en Houston blazen opnieuw leven in ontmoeting met titelverdediger na zege na verlenging

De titelverdediger in de NBA mag zich nog niet rijk rekenen wat dat ticket betreft voor de Conference Finals. Golden State had wel zijn eerste twee thuismatchen gewonnen, Houston trok in eigen huis eveneens aan het langste eind in het derde duel. Het had daar wel een verlenging voor nodig.

De supersterren stonden op in deze wedstrijd. Zowel James Harden bij Houston als Kevin Durant bij Golden State speelden geweldig. Harden zat na 53 minuten aan 41 punten. Durant scoorde er nog vijf meer. De bezoekers deden het aanvankelijk beter van achter de driepuntlijn, al was het een lay-up van Curry die voor 11-20 zorgde.

DURANT KNALT KLOOF DICHT

Twee scores van Capela brachten Houston terug in de match (21-22). De Rockets begonnen te heersen boven de borden en bovendien speelde Eric Gordon een schitterende eerste helft. Zijn verre driepunter bracht Houston 36-27 voor en Harden dikte nog wat aan met vrijworpen. Durant knalde wat overbleef van die kloof dicht met negen punten op rij in het begin van het vierde kwart (93-94).

HARDEN BESLIST DE MATCH MET FLOATER

Het bleef hierna spannend. Bij een stand van 112-112 had Paul de kans om de zege thuis te houden, maar Thompson dwong een jump ball af. De laatste halve minuut van de verlenging werd aangevat bij 124-121. Harden legde met een floater de eindstand vast: 126-121. Aan de overkant miste Curry immers een gemakkelijke lay-up.

Golden State leidt nu nog met 2-1 in de serie. Ook de vierde wedstrijd tussen beide teams wordt in Houston afgewerkt. Bekijk hieronder de hoogtepunten uit de derde match. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.