Brussels heeft revanche beet en blijft meedoen voor derde plaats
Redactie
| 0 reacties

Brussels blijft in het spoor van Charleroi na zege tegen Mechelen

Brussels heeft revanche beet en blijft meedoen voor derde plaats
Foto: © photonews

De hoofdstedelingen blijven een aardig woordje meespreken in de (subt)top van het Belgische basketbal. Antwerp en Oostende lijken nog een trapje hoger te staan, maar de strijd om de derde plaats is nog niet gestreden. Brussels klopte Mechelen en houdt zo Charleroi in het vizier.

Nochtans had Brussels vrijdag nog in Mechelen verloren door een buzzershot van Barton. De Brusselaars kregen in eigen huis meteen de kans om revanche te nemen. Met name Amaury Gorgemans liet zien dat hij daar wel zin in had. Hij was goed voor 16 punten. Aan het eind van de match had Brussels toch een behoorlijke marge. Het won met 68-61.

Daardoor sluipt Brussels dichter bij het als derde gerangschikte Charleroi en neemt het bovendien verder afstand van Bergen, de vijfde in de stand. De Henegouwers begingen immers een uitschuiver bij het als voorlaatste geklasseerde Leuven. Dat stond bij de rust nog een puntje in het krijt, maar haalde het finaal met 90-85. De 22 punten van Smith waren dus niet voldoende voor Bergen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws