Toronto en Denver na dominante prestatie op één zege van Conference Finals

Opmerkelijk wat een gelijkaardig verloop de vijfde wedstrijd van zowel de serie Toronto-Philadelphia als die tussen Denver en Portland kende. Terwijl het beiden toch spannende series zijn, was de dominantie van de thuisploeg compleet in het vijfde duel. Het ziet er goed uit voor Toronto en Denver.

Die twee teams waren eerder ook 2-1 achter gekomen, maar konden met een gelijke stand weer in eigen huis aantreden. In het eerste kwart deed niets vermoeden dat Toronto Philadelphia volledig zou wegblazen. Het tweede kwart daarentegen werd door de Raptors gewonnen met maar liefst twintig punten verschil. De match was bij de rust dan ook gespeeld. Aan het eind prijkte er 125-89 op het scorebord.

Denver kwam thuis tegen Portland op geen enkel moment op achterstand. Een 4-point-play van Millsap, kort voor het einde van de eerste helft, zorgde eveneens voor een geruststellende kloof van twintig punten. Ook de Nuggets bouwden die nog verder uit. Enkel in het laatste kwart haalden ze enigszins de voet van het pedaal, maar dat belette hen niet om met 124-98 te winnen.