๐ŸŽฅ Milwaukee deelt dankzij indrukwekkende eindspurt eerste klap uit

Ook de finale van het Oosten is op gang gekomen. Net als in het Westen kwam de thuisploeg als winnaar uit de eerste wedstrijd. Al ging dat niet zonder slag of stoot. Milwaukee begon het veirde kwart met een achterstand van zeven punten, maar ging alsnog op en over Toronto.

Na het bloedstollende einde van de serie tegen Philadelphia met die onvoorstelbare buzzer-beater van Leonard, wilde Toronto doorgaan op zijn elan. Vrijworpen van diezelfde Leonard en een bom van Green zorgden voor 8-19. Brook Lopez speelde een prima partij bij de Bucks en stuwde zijn ploeg naar een tussensprint in het tweede kwart.

COMFORTABELE VOORSPRONG VOLSTAAT NIET VOOR RAPTORS

Na de step back jumper van Middleton stond het dan 39-42. Toronto nam snel weer afstand via een driepunter van Gasol: 40-50. Milwaukee reageerde door de volgende zeven punten voor zijn rekening te nemen. Leonard zorgde ervoor dat Toronto toch met een comfortabele voorsprong van acht punten de rust in kon.

Een score van Bledsoe bracht de Bucks weer in het spoor van de Raptors (61-63). Toronto zette vervolgens nog eens aan via een bom van Lowry (62-70). Dan kwam dat sterke vierde kwart van Milwaukee. Lopez en Mirotic bezorgden het topreekshoofd de voorsprong en die werd nog uitgediept in de slotminuten. Vrijworpen van Middleton legden de eindstand vast.