Antwerp Giants ruiken polepositie na ware demonstratie
Redactie
| 0 reacties

Antwerp wipt naar de leiding met ruime zege in Luik

Antwerp Giants ruiken polepositie na ware demonstratie
Foto: © photonews

Het zou wel eens goed kunnen dat kampioen Oostende dit jaar niet als eerste reekshoofd aan de play-offs begint. Antwerp staat nu ook echt aan de leiding nadat het ook in Luik demonstreerde. Goed voor een achtste zege op rij, vlak voor de ontknoping in de reguliere competitie.

Uiteraard was het niet verwonderlijk dat er een groot kwaliteitsverschil was tussen Luik, de rode lantaarn, en ploeg in vorm Antwerp. Bovendien miste de hekkensluiter vier spelers door blessures. Burgess hielp de thuisploeg met een resem bommen wel om tijdens het eerste kwart nog in het zog van de Giants te blijven (22-25).

Paris Lee, Yoeri Schoepen, Vic Sanders en Tyler Kalinoski loodsten Antwerp wel naar een sterk tweede kwart. Gevolg: bij de rust stond het 39-55. Het zou een goede collectieve prestatie worden van Antwerp en bij 53-75 had iedereen wel door dat de match gespeeld was. Het zou uiteindelijk 65-94 worden.

NOG TWEEMAAL WINNEN IS DE OPDRACHT

Indien Antwerp komend weekend zijn twee wedstrijden tegen Mechelen Kangoeroes wint, start het de volgende fase van het seizoen in de best mogelijke positie. Verliest het één van die duels, dan kan het nog gepasseerd worden door Oostende. Dat moet dan wel zijn twee matchen tegen Bergen winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws