Giants delen weer gigantische oplawaai uit en gaan als leider slotspeeldag in

In de laatste rechte lijn van de reguliere competitie zijn de Antwerp Giants helemaal niet te houden. Dat mochten ze in Mechelen aan de lijve ondervinden. Kangoeroes werd getrakteerd op een nederlaag met 57(!) punten. Als Antwerp zijn laatste match wint, sluit het de competitie af als beste ploeg.

Een derby in het basket is altijd leuk, maar van enige spanning was aan de Winketkaai geen sprake. Antwerp leidde na het openingskwart al met vijftien punten. In de tweede helft gingen de bezoekers helemaal los en kregen ze nog amper negen puntjes tegen. Voor Mechelen zat er niets anders op dan zich naar de slachtbank te laten leiden met 42-99.

MEER MOEITE VOOR OOSTENDE

Het betekent dat Antwerp leider blijft, met één punt voorsprong op Oostende. De kustploeg won zijn wedstrijd immers ook, zij het met een pak meer punten. Bergen leidde aan de rust zelfs met twee punten. In de resterende kwarts toonde Oostende zich net een tikkeltje beter dan zijn tegenstander, met een 63-67-zege aan het eind als gevolg.

Brussels, de nummer vier uit de stand,verloor van nummer drie Charleroi met 79-89. Limburg haalde het in een thriller met 90-89 van Leuven. Rode lantaarn Luik was in eigen huis geen partij voor Aalstar: 83-90. Zondag worden op de laatste speeldag de terugmatchen afgewerkt.