Affiches bekend voor de play-offs: topreekshoofd Antwerp en grote concurrent kunnen er met vertrouwen naar toe
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Antwerp Giants als topreekshoofd naar de play-offs

Affiches bekend voor de play-offs: topreekshoofd Antwerp en grote concurrent kunnen er met vertrouwen naar toe
Foto: © photonews

De reguliere competitie zit er nu helemaal op en er is nogmaals onderstreept wie de grote favorieten zijn om in de play-offs de finale te spelen: Antwerp en Oostende. Zij haalden in eigen huis nog eens zwaar uit. Antwerp vat zo voor het eerst sinds 2000 de play-offs aan als topreekshoofd.

Oostende had nog een waterkansje om zelf als eerste te eindigen in de competitie en moest daarvoor Bergen verslaan. Door een totaal gemiste start konden de Henegouwers nooit een vuist maken. Oostende had zijn schaapjes bij de rust al op het droge. Bergen liet zich simpel naar de slachtbank leiden en ging met 96-60 de boot in.

KINGSLEY EN VANWIJN SCOREN VLOT

Antwerp moest dus ook zijn wedstrijd winnen. Het had dat vrijdag al met zoveel overtuiging in Mechelen gedaan dat het eigenlijk geen twijfel leed dat er een nieuwe zege zat aan te komen voor de Giants. Antwerp vertoonde rustig heerschap en zag Kingsley en Vanwijn (foto) vlot scoren. Er kwam een score van 107-78 op het bord.

ANTWERP-MECHELEN  EN OOSTENDE-AALST

Er werden nog drie andere wedstrijden gespeeld. Leuven en Luik, de enige twee ploegen die uit de boot vallen voor de play-offs, leden nogmaals een nederlaag. Leuven verloor met 66-72 van Limburg en Luik ging met 108-84 onderuit in Aalst. Charleroi nam in de slotfase afstand van Brussels: 101-94. Hieronder de affiches voor de eerste ronde van de play-offs:

Antwerpen (1) - Mechelen (8)
Brussels (4) - Bergen (5)
Charleroi (3) - Limburg (6)
Oostende (2) - Aalstar (7)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws