Portland moet op een mirakel hopen: Golden State met anderhalf been in grote finale
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Golden State op één overwinning van grote finale in de NBA

Portland moet op een mirakel hopen: Golden State met anderhalf been in grote finale
Foto: © photonews

Golden State Warriors is goed op weg om voor het vijfde jaar op rij de grote finale van de NBA te spelen. De uittredende kampioen kwam zaterdagnacht op een 3-0 voorsprong tegen de Portland Trail Blazers. De Warriors zijn zo één zege verwijderd van de finale.

Portland lijkt in de finale van de Western Conference een maatje te klein voor Golden State. Ook het derde duel, het eerste in de thuisbasis van Portland, werd met 99-110 gewonnen door de NBA-kampioen. Nochtans stond Portland op een bepaald ogenblik zelfs 18 punten voor, maar de scheve situatie werd rechtgezet door Curry en co. 

De sterspeler van Golden State, dat het nog steeds zonder Kevin Durant moest doen, was goed voor 36 punten. Hij kreeg bovendien heel wat hulp van zijn maatje Draymond Green: goed voor 20 punten, 12 assists en 13 rebounds. 

Maandagnacht kan de beslissing al vallen in de Western Conference. Indien Golden State een tweede uitzege op rij boekt, dan is de finale een feit. De afgelopen vier jaar bereikten Curry en co telkens de finale. Vier keer werden ze kampioen, alleen in 2016 was het Cleveland van LeBron James beter. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws