Steph Curry blijft schitteren bij afwezigheid Durant: Warriors geven de doodsteek in verlenging
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Warriors maken Blazers onder impuls van Curry al af in verlenging van vierde match

Steph Curry blijft schitteren bij afwezigheid Durant: Warriors geven de doodsteek in verlenging
Foto: © photonews

De eerste finalist in bekend. Het is niet verwonderlijk dat dit de titelverdediger Golden State Warriors is. Of is het dat wel? Toen Kevin Durant uitviel bij een 2-2-stand tegen Houston, dreigde het einde voor Golden State. Sindsdien heeft het al zijn matchen gewonnen, met dank aan Steph Curry.

Die neemt nu zijn verantwoordelijkheid en speelt opnieuw op het MVP-niveau dat hij haalde in 2015 en 2016. Nochtans was Portland, dat dus al de vorige drie matchen had verloren in de finale van het Westen, vastberaden om de eer te redden. De alley oop dunk van Hood zorgde voor 61-52 in het voordeel van de TrailBlazers met de rust in zicht.

Green leek Golden State terug te brengen, maar McCollum herstelde de marge. Na opeenvolgende scores van Hood, McCollum, Lillard en Leonard zag het er zelfs uitstekend uit voor de thuisploeg bij een stand van 98-78. Met een voorsprong van 17 punten leek Portland op weg naar zijn eerste zege in de serie, maar via de vrijworpen van Looney vond Golden State alweer de aansluiting (98-87).

BESLISSEND BLOK VAN GREEN

Green en Curry zette de situatie helemaal recht: 104-104. Hierna zou elk team nog zeven punten scoren in de reguliere speeltijd. Er kwam dus een verlenging aan te pas. Bij 117-119 ging Lillard op zoek naar een nieuwe gelijke stand, maar Green blokte hem af. Golden State schakelde Portland zo uit met 4-0 en verzekerde zich als eerste van een plaats in de grote NBA Finals. Tegenstander wordt Milwaukee of Toronto.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws