๐ŸŽฅ Toronto schrijft geschiedenis tegen topreekshoofd en mag al klein feestje bouwen

Ze hopen in Toronto uiteraard ook nog om de hoofdprijs af te schieten. Dat is nog niet gebeurd, maar toch mocht er al een klein feestje plaatsvinden: de Canadese club staat immers voor het eerst in de grote NBA-finale. Het rekende af met Milwaukee, nochtans de beste ploeg uit de competitie.

Het is al wel vaker gebleken dat de reguliere competitie nog iets anders is dan de play-offs. Milwaukee stond 3-2 achter in de finale van het Oosten en moest dus in Toronto winnen om de uitschakeling af te wenden. De bezoekers gingen alvast gretig van start: de dunk van Lopez zorgde al vroeg voor 6-14.

SIAKAM EN VANVLEET MET HET ANTWOORD

Siakam bracht Toronto weer in het spoor alvorens Milwaukee aan een nieuwe tussenspurt begon. Bommen van Hill en Brogdon sloten het eerste kwart af: 18-31. De kloof werd nog wat aangedikt door vrijworpen van Lopez. Richting het einde van het tweede kwart kwamen de Raptors weer terug via Siakam en VanVleet: 43-46.

Milwaukee speelde wel een sterke laatste minuut in de eerste helft en bij de score van Antetokounmpo na rust groeide de marge weer naar negen punten en zelfs naar meer na vrijworpen van Ilyasova (60-74). Nog voor het einde van het derde kwart naderde Toronto opnieuw via Ibaka en Leonard (71-76).

BUCKS VALLEN STIL IN LAATSTE KWART

De Bucks lagen nog altijd op koers om een zevende wedstrijd af te dwingen, maar vielen helemaal stil in de laatste twaalf minuten. De Raptors gingen erop en erover via Siakam en VanVleet (83-78). Leonard zorgde voor geruststelling bij de thuisploeg. Niet voor lang, want Antetokounmpo bracht de spanning nog terug. Toronto bleef echter overeind in de slotfase. Het won met 100-94 en geeft in de NBA Finals Golden State partij.