🎥 Golden State zowaar in het verweer in NBA Finals: Siakam mag vieren na showdown met Curry en Green
Redactie
| 0 reacties

Siakam leidt Toronto naar winst in eerste finalewedstrijd

🎥 Golden State zowaar in het verweer in NBA Finals: Siakam mag vieren na showdown met Curry en Green
Foto: © photonews

Het is uiteraard nog zeer vroeg in de finaleserie, maar Golden State kent alvast een gevoel dat het niet meer beleefde sinds 2016. Toen verloor het de Finals met 4-3 van Cleveland. Nu zit het opnieuw in het verweer na een nederlaag tij Toronto. Getekend een beresterke Pascal Siakam.

Niet dat de sterkhouders bij Golden State niet op de afspraak waren. Draymond Green was goed voor een triple-double en Curry scoorde liefst 34 punten. Die laatste deed het qua scorend vermogen zelfs 2 puntjes beter dan Siakam, maar die had met ook nog eens 8 rebounds en 5 assists wel een grotere impact.

Toronto eindigde de eerste helft sterk. Gasol zorgde met een turnaround jumper voor een marge van negen punten. De Warriors openden wel goed in het vierde kwart: een bom van Jerebko en een vrijworp van Cousins brachten hen tot op drie punten. Onder impuls van Siakam liepen de Raptors toch weer uit naar 96-87.

Die voorsprong gooide de thuisploeg niet meer te grabbel. Toronto klopte Golden State met 118-109. Na de match kwam het nog tot een akkefietje tussen rapper Drake, notoir Raptors-fan en steeds courtside aanwezig bij de thuismatchen, en Golden State-speler Green.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws