Oostende neemt afstand in tweede helft en ruikt de finale al

Het ziet ernaar uit dat landskampioen Oostende ook dit jaar in de finale van de play-offs zal staan. Het moet dan nog één keer zien te winnen van Limburg nadat de eerste thuismatch alvast tot een goed einde werd gebracht. De bezoekers moesten de rol lossen in de tweede helft.

Limburg wist in de eerste ronde Charleroi te verrassen en mocht dus hetzelfde proberen met Oostende. Nadat een goed gestarte Thompson wegens foutenlast al snel naar de kant moest, rook de ploeg uit Hasselt zijn kans. De troepen van Brian Lynch kwamen 10-15 en 15-19 voor. Oostende liep in het tweede kwart wel uit naar 38-31. Bij 42-41 aan de rust was alles echter nog altijd mogelijk.

Met een uitstekende start in de tweede helft nam Oostende de bovenhand. Door scores van Angola, Djordjevic, Thompson, Kesteloot en Fieler werd Limburg op twaalf punten gezet. Bommen van Lasisi stelden de zege helemaal veilig (71-56). Door de inbreng van Carrington (25 punten) knabbelde Limburg nog wat aan zijn achterstand. Het werd 84-73. Limburg staat in zijn thuismatch dus met de rug tegen de muur.