Antwerp Giants delen ferme oplawaai uit en zorgen voor herhaling van finale van vorig jaar

De finale van de play-offs is ook in het Belgische basketbal bekend. Een verrassing is het zeker niet: Antwerp gaat het opnemen tegen Oostende. De kustploeg had zijn serie tegen Limburg al tot een goed einde gebracht. Antwerp heerste tegen nummer vier Brussels.

Antwerp had zijn thuismatch gewonnen en mocht proberen om het in de hoofdstad te gaan afmaken. Brussels stond dus met zijn rug tegen de muur, maar het afdwingen van een derde en beslissende wedstrijd zat er nooit in. Na het eerste kwart stond het 14-31 en lag de thuisploeg al half in de touwen.

Brussels kon met de rust in zicht een beetje dichterbij sluipen, maar zag in het derde kwart Antwerp resoluut verder uitlopen. Met een voorsprong van 19 punten op het bord konden de Giants met een gerust hart de laatste tien minuten aanvangen. Ze wonnen de partij uiteindelijk met 63-84 en de serie met 2-0. Dudzinski en Sanders waren met elk vijftien punten de topscoorders.

THUISVOORDEEL VOOR GIANTS IN FINALE

Net zoals vorig jaar staan Antwerp en Oostende dus in de finale. Wel met één opmerkelijk verschil: deze keer is het Antwerp dat het thuisvoordeel heeft.