Sam Van Rossom viert alsnog en mag nu borst natmaken voor Real Madrid
Redactie
| 0 reacties

Van Rossom treft met Valencia Real Madrid in halve finale play-offs

Sam Van Rossom viert alsnog en mag nu borst natmaken voor Real Madrid

Voor één van onze betere basketbalspelers is het nu het moment van de waarheid. Ook in Spanje zitten ze immers volop in de play-offs. Sam Van Rossom overleefde met Valencia ternauwernood de eerste ronde en moet het nu opnemen tegen Real Madrid, de beste ploeg uit de competitie.

Valencia eindigde in de reguliere competitie vierde en kwam in de play-offs dus uit tegen nummer vijf Unicaja. Het dreigde echter mis te lopen nadat de ploeg van Van Rossom thuis met 78-85 verloor. Buitenshuis werd orde op zaken gezet met 69-76. In de beslissende belle was het dus alles of niets: kwalificatie of uitschakeling.

Er mocht wel opnieuw voor eigen publiek gespeeld worden en dat inspireerde Valencia blijkbaar. Na het eerste kwart stond het al 25-10. Unicaja won de volgende drie kwarts, maar kwam finaal toch tekort. Valencia won met 79-76 en plaatste zich zo voor de halve finales. Van Rossom scoorde 8 punten, deelde 7 assists uit en plukte ook nog eens 2 rebounds.

BEST-OF-5 TEGEN REAL

Als beloning mag Valencia nu proberen Real Madrid te verrassen. In de halve finales in Spanje worden de series gespeeld naar een best-of-five. Drie overwinningen binnenhalen is dus de boodschap. Real heeft het thuisvoordeel. De eerste twee matchen worden dan ook in Madrid gespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws