Voor het eerst in jaren zo'n boeiende titelstrijd: Antwerp en Oostende zij aan zij de finale in
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Alles is mogelijk in basketfinale tussen Antwerp en Oostende

Voor het eerst in jaren zo'n boeiende titelstrijd: Antwerp en Oostende zij aan zij de finale in
Foto: © photonews

Maken de Antwerp Giants een einde aan de heerschappij van Oostende of niet? Het is de inzet van de finale, die het eenzijdig verloop van de play-offs moet goedmaken. Antwerp en Oostende waren meer dan één klasse te sterk voor de rest. Maar wie is de sterkste?

Ook vorig jaar stonden dezelfde teams in de finale en toen won Oostende met 3-0. Ondertussen is er wel al heel wat veranderd. De Giants hebben serieuze stappen voorwaarts gezet, onder meer met een schitterende Europese campagne, en zijn zelfs het topreekshoofd. Ze deden het in de reguliere competitie nipt beter dan de mannen van de kust.

In de finale kan het alle kanten uit. Antwerp heeft dus het thuisvoordeel in een best-of-5, maar het is de vraag wat dat waard is. Oostende blijft uiteraard een zeer ervaren ploeg en heeft in onderlinge duels toch al enkele keren de bovenhand gehaald, zelfs in Antwerpen. Buitenshuis moeten presteren, daar kan het wel mee om. Het wordt dus gewoon een serie tussen twee ploegen die mekaar waard zijn en elke wedstrijd kunnen winnen.

Het vertrouwen moet wel torenhoog zijn bij Antwerp, dat een resem wedstrijden op korte tijd moest afwerken om eerste te eindigen in de competitie en ook in de play-offs net als de andere titelkandidaat foutloos bleef. Al deze wedstrijden werden dus gewonnen. Wat er voor zorgt dat de ploeg van Roel Moors nu toch al een hele tijd ongeslagen is.

VIJF FINALEWEDSTRIJDEN?

Tegelijkertijd is het ook al een tijd geleden dat de Giants een ploeg van het kaliber van Oostende tegenkwamen en omgekeerd geldt hetzelfde. Het is haast onmogelijk om deze serie te voorspellen. Beide teams maken vijftig procent kans op de titels en details zullen het verschil maken. De neutrale liefhebber hoopt vooral op spektakelstukken, misschien wel vijf stuks. De eerste wedstrijd is voor vrijdagavond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws