Alles te herdoen in finale: ook Antwerp kan gaan winnen bij de grote rivaal
Redactie
| 0 reacties

Antwerp brengt met zege in Oostende stand in evenwicht

Alles te herdoen in finale: ook Antwerp kan gaan winnen bij de grote rivaal
Foto: © photonews

De finale van de play-offs ligt weer helemaal open, met beide teams die evenveel kans maken op de titel. Dat is het gevolg van het sterke antwoord van Antwerp Giants, dat na de nederlaag in eigen huis zelf ging winnen in Oostende. Vic Sanders loodste Antwerp naar 61-66.

Wie een aangeslagen Antwerp verwacht had na de nederlaag in die eerste wedstrijd, kwam bedrogen uit. De bezoekers gingen goed van start in de eerste twee kwarts en leidden met 16-26. Halfweg het derde kwart haakte Oostende opnieuw aan in wat een grotendeels defensieve strijd was(37-40).

SANDERS BESLISSEND IN SLOTMINUTEN

Bij 53-55 was alles nog mogelijk, maar Sanders stuwde de Giants weer naar een ruimere marge in de slotminuten. Eerst via een alley-oop pass naar Kingsley en vervolgens door met een eigen driepunter te antwoorden op een bom van Djordjevic. Een steal en een dunk van Tate stelde de overwinning veilig. Sanders was topschutter in deze wedstrijd met 17 punten.

Het staat nu 1-1 in de serie. Dinsdagavond treffen de twee ploegen mekaar opnieuw in Antwerpen. Ze hebben allebei nog twee overwinningen nodig om kampioen te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws