In Brugge geboren kampioenenmaker zet er op zijn 37ste een punt achter
Redactie
| 0 reacties

Tony Parker stopt met basketballen

In Brugge geboren kampioenenmaker zet er op zijn 37ste een punt achter

De NBA moet het vanaf komend seizoen stellen zonder één van dé bepalende figuren uit de voorbije decennia. Tony Parker zet immers een punt achter zijn carrière. De Franse point guard verwierf de status van legende bij San Antonio Spurs. Zijn loopbaan beëindigden deed hij bij Charlotte.

Op 17 mei 1982 werd William Anthony Parker Jr. geboren. In Brugge, want zijn vader speelde basketbal bij Avanti Brugge. Tony Parker zou net als zijn vader basketbal gaan spelen en maakte het helemaal waar in de grootste competitie ter wereld. Hij speelde liefst zeventien jaar lang voor San Antonio Spurs.

VIER KEER KAMPIOEN IN NBA

Samen met Tim Duncan, Manu Ginobili en coach Gregg Popovich was Parker één van de grote architecten van het succes van de Spurs. De man met rugnummer 9 loodste San Antonio naar de titel in 2003, 2005, 2007 en 2014. In 2007 werd hij zelfs verkozen tot MVP in de NBA Finals.

In totaal werd hij ook zes keer geselecteerd voor het All-Star Game. De jaren begonnen stilaan wel een vat op hem te krijgen, waardoor in 2018 al het afscheid aan San Antonio volgde. Dit seizoen speelde Parker bij de Charlotte Hornets, maar dat werd geen geweldig succes. Parker heeft nu besloten dat het wel mooi is geweest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws