Verdienstelijke Belgian Cats houden goede start niet vol tegen Europees kampioen
Redactie
| 0 reacties

Europees kampioen Spanje te sterk voor België

Verdienstelijke Belgian Cats houden goede start niet vol tegen Europees kampioen
Foto: © photonews

De Belgian Cats bijten in het vierlandentoernooi in Zaragoza aardig van zich af. Net als tegen Italië namen ze ook tegen gastland Spanje een goede start. Dat ook omzetten in een positief resultaat is nog iets heel anders. De Europese kampioen haalde het uiteindelijk met 73-61.

België moest het nog steeds stellen zonder Resimont, Mestdagh, Allemand en Meesseman. Die vier zouden wel speelklaar geraken voor het internationaal toernooi in Brussel. Vanloo en Raman waren wel op de afspraak en maakten er 4-11 van voor België. Na een score van Wauters at the buzzer leidden onze dames na het eerste kwart met 13-17.

Van vier punten voor ging het al naar vijf punten achter in het tweede kwart. De foutenlast liep hierna ook op en het gastland domineerde de rebounds. Spanje liep zo uit naar 53-40. België was op karakter wel in staat om de score niet veel verder te laten oplopen, maar meer zat er niet meer in.

RAMAN BELGISCHE UITBLINKSTER

De Belgen mogen wel terug blikken op een verdienstelijke partij. In het bijzonder dan Jana Raman, die goed was voor 18 punten. Spanje was net iets te hoog gegrepen. Rusland won overigens het vierlandentoernooi door in de finale Italië te kloppen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws