Uitploeg wint ook derde finaleduel: Kesteloot de gevierde man bij Oostende na verbluffend slot

Het blijft een knotsgekke finaleserie die op elk moment de andere kant kan op gaan tussen de primus in de competitie, Antwerp Giants, en titelverdediger Oostende. De kustploeg ging opnieuw winnen buitenshuis en leidt nu met 2-1. Dat is vooral te danken aan een sterke Vincent Kesteloot.

Zowel Antwerp als Oostende was buitenshuis al gaan winnen. De derde wedstrijd vond plaats in de Lotto Arena. Daar zag het publiek een gelijkopgaande eerste helft met twee teams die mekaar niet wilden lossen. Antwerp genoot bij de rust van een voorsprong van één schamel puntje.

Het derde kwart was lange tijd een defensieve strijd met matig basket langs beide kanten, maar op het einde van die periode begonnen ze bij Antwerp toch opnieuw te scoren. Bij Oostende niet en dat was nogal problematisch voor de bezoekers. De Giants gingen met een schijnbaar geruststellende 48-40 het laatste kwart in.

BESLISSENDE BOM VAN KESTELOOT

De thuisploeg leek dus af te stevenen op de zege, maar in het slot stokte de machine weer en bij Oostende hadden ze Kesteloot. De Antwerpenaar in Oostendse loondienst scoorde in het laatste kwart maar liefst 14 punten. Door te scoren na een offensieve rebound, bracht hij zijn ploeg tot op één punt. Hij miste wel de vrijworp die volgde, maar knalde niet veel later alweer een driepunter binnen vanuit de hoek: 57-59.

OOSTENDE DONDERDAG KAMPIOEN?

Oostende voegde hierna nog een puntje aan zijn totaal toe. Een driepuntpoging van Sanders 'at the buzzer' om een verlenging af te dwingen, stuitte op de ring. Oostende won zo met 57-60. Als het donderdagavond in eigen huis wint, is het kampioen. Zoniet keert de serie terug naar Antwerpen voor een beslissende belle.