Belgian Cats kloppen Europese kampioen in oefenduel
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Belgian Cats kloppen Europees kampioen Spanje in oefenduel

Belgian Cats kloppen Europese kampioen in oefenduel
Foto: © photonews

De Belgian Cats hebben vertrouwen getankt met het oog op het EK in Servië en Litouwen van eind deze maand. De Belgische basketbalvrouwen klopten vrijdagavond in een vriendschappelijk duel Europees kampioen Spanje (65-61).

De Belgian Cats hebben hun eerste van vijf voorbereidingsduels in aanloop naar het Europees kampioenschap winnend afgesloten. Met dank aan Emma Meesseman (18 punten, 10 rebounds), Kim Mestdagh (13 punten en 4 assists), Julie Allemand (7 punten, 3 assists) en Kyara Linskens (10 punten en 6 rebounds) won België in Brussel van Europees kampioen Spanje. 

België stond bijna heel de wedstrijd aan de leiding, alleen in het slot kwam Spanje nog even opzetten. Zaterdag sparren de Cats tegen Canada, zondag wacht er een duel tegen China. 

Volgende week wacht er op op 21 juni in Wevelgem en op 22 juni in Kortrijk nog een dubbele confrontatie tegen Italië. Daarna is het uitkijken naar het EK dat op 27 juni van start gaat. De Belgian Cats nemen het daar op tegen Rusland, Wit-Rusland en gastland Servië. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws