Belgian Cats scoren tweede zege in Brussel na inhaalrace

Het vierlandentoernooi in eigen land lijkt de nationale damesploeg beter te liggen dan dat in Zaragoza. Europees kampioen Spanje werd al over de knie gelegd en hetzelfde gebeurde met Canada, al ging dat niet zonder slag of stoot. Antonia Delaere sleepte België met 14 punten naar de overwinning.

Ann Wauters kreeg rust bij de Belgen en zag haar landgenotes moeizaam uit de startblokken schieten. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Spanje waren ze op achtervolgen aangewezen. Bij 19-28 schoten de Cats wel wakker en begonnen ze aan hun achterstand te knabbelen.

STERK VIERDE KWART

Bij de rust was het nog 29-32, maar via een sterk vierde kwart gingen de Belgian Cats alsnog op en over hun tegenstandsters. België won uiteindelijk met 68-64. Naast topschutster Delaere deden ook Raman (12 punten) en Mestdagh (11 punten) hun duit in het zakje.

Om 17u speelt de Belgische damesploeg een laatste wedstrijd op het vierlandentoernooi in Brussel tegen China. Er volgen deze maand nog twee oefenduels voor de EK-kwalificatiematch in en tegen Servië eraan komt op 24 juni.