Belgian Cats zetten met weergaloos vierde kwart ook derde tegenstander opzij

Lachende gezichten bij de Belgian Cats: het is iets wat de voorbije dagen wel meer te zien was in het vierlandentoernooi in Brussel. De derde wedstrijd vertoonde aardig wat gelijkenissen met de tweede. Een achterstand werd in het slot omgebogen in een zege.

Tegenstander in dit derde duel was China en de Aziaten namen de beste start. Aan het einde van het eerste kwart stond het 8-17. De Belgische damesploeg veerde recht in het tweede kwart en vond opnieuw de aansluiting. Bij de rust onderscheidde slechts twee puntjes beide teams bij een stand van 28-30.

EROP EN EROVER IN LAATSTE KWART

China slaagde er hierna toch weer in om verder uit te lopen en vatte het laatste kwart aan met een voorsprong van zeven punten. België speelde echter een sterke laatste periode waarin het maar liefst vijftien punten meer scoorde dan de bezoekers. Zo werd het nog een overwinning met 64-56.

Moeizame partij dus, maar wel opnieuw een zege. Eentje die vooral te danken is aan het collectief. Julie Vanloo was onze topschutster met 11 punten. Ook Linskens (10 punten) en Meesseman (9 punten) leverden een belangrijke bijdrage. België won al zijn wedstrijden op dit vierlandentoernooi.