Succescoach van Antwerp Giants hakt knoop door over zijn toekomst

Succescoach van Antwerp Giants hakt knoop door over zijn toekomst
Foto: © photonews

De titel heeft Antwerp dan wel niet kunnen binnenhalen, het draaide wel een fantastisch seizoen en maakte de laatste jaren een enorme progressie. Roel Moors heeft daar een groot aandeel in. Er werd dan ook fel aan de mouw getrokken van de ambitieuze trainer, die Antwerp gaat verlaten.

De 40-jarige Moors leidde de Antwerp Giants de laatste twee seizoen naar twee titelfinales en twee bekerfinales. Hij mocht samen met zijn spelers dit jaar de beker omhoog steken nadat ze in de finale de latere kampioen Oostende hadden geklopt. Bovendien was er ook die fantastische Europese campagne. Antwerp eindigde derde in de Champions League.

Die bronzen medaille werd binnengehaald door de maat te nemen van het Duitse Bamberg. Die haalde vervolgens al sportief manager Leo De Rycke weg bij de Giants en toonde vervolgens ook belangstelling voor Roel Moors. Er ligt een contract van twee jaar voor hem klaar. Hij heeft zijn handtekening nog niet gezet, maar besloot inmiddels wel om de Giants te verlaten.

BEGHIN ALS OPVOLGER

Zijn opvolger is overigens al bekend en hebben ze in Antwerpen in de eigen rangen gevonden. Assistent-coach Christophe Beghin krijgt vanaf nu de hoofdverantwoordelijkheid. "Met Christophe als coach zal Antwerp Giants ook het elan van goede eigen opgeleide jeugdspelers, rookies en ervaren spelers verder zetten", laat de club weten in een mededeling.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws