Sterke Meesseman helpt België achterstand recht te zetten in tweede helft

In hun voorbereiding op het EK hebben de Belgian Cats de smaak van de overwinningen nu wel te pakken. Na het vierlandentoernooi in Brussel te winnen, bleven de Cats in Wevelgem ook Italië de baas. Emma Meesseman was de beslissende factor in deze spannende oefenwedstrijd.

De Italiaanse ploeg trad met een ferme Big 3 naar voren. Drie speelsters scoorden vijftien punten of meer en maakten het België zo erg moeilijk. De Belgian Cats waren nochtans goed uit de startblokken geschoten en wonnen het eerste kwart, maar stonden bij de rust toch 37-45 achter.

STERK DERDE KWART

Er was dus behoorlijk wat werk aan de winkel. Maar als de nood het hoogst is, kan je nog altijd rekenen op Emma Meesseman. Haar stats spraken voor zich: 29 punten, 6 rebounds en 7 assists. Bij heel wat scores was ze betrokken en na een sterk derde kwart stonden de Belgen 67-64 voor.

Het bleef dus wel nog allemaal speelbaar. In het laatste kwart scherpten beide ploegen hun defensie aan, zoals het hoort. Daardoor gaven ze mekaar geen duimbreed toe en bleef het verschil van drie punten op het bord. België won met 79-76. Op donderdag 27 juni spelen de Cats hun eerste wedstrijd op het EK in Rusland tegen Servië.