Bondscoach Belgian Cats blikt vooruit op EK: "Waarom zouden we niet mogen dromen?"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Bondscoach Philip Mestdagh voor EK: "We worden niet meer onderschat"

Bondscoach Belgian Cats blikt vooruit op EK: "Waarom zouden we niet mogen dromen?"
Foto: © photonews

De Belgian Cats zijn maandag naar Servië vertrokken voor het Europees kampioenschap dat vanaf donderdag begint. De Belgische basketbalvrouwen zijn ingedeeld in de groep des doods, maar toch is bondscoach Philip Mestdagh ambitieus.

België zit op het EK ingedeeld in een groep met gastland Servië, topfavoriet Rusland en Wit-Rusland. Of ook wel de 'poule des doods'. Maar België is natuurlijk zelf een outsider na brons op het EK van twee jaar geleden en de vierde plek op het WK van vorig jaar. "We zijn met vertrouwen afgereisd naar het EK", zegt bondscoach Philip Mestdagh in gesprek met Sporza

"Ik besef dat de status van de Cats veranderd is. We zijn niet langer de underdog en we kunnen ons niet langer wegsteken", weet Mestdagh. "Iedereen kent ons nu. De tegenstanders zullen ons niet meer onderschatten. We hebben Spanje 2x geklopt, dus waarom zouden we niet mogen dromen? Eerst en vooral gaan we voor een plaats in de top 6 en dan zien we wel. Maar we zijn ambitieus."

Donderdag openen de Cats tegen topland Rusland. "Dat wordt meteen een heel zware wedstrijd", zegt de bondscoach. "Vadeeva en Musina zijn speelsters van EuroLeague-niveau. Als we die twee uit de match kunnen houden en zelf ons normale niveau halen, is het speelbaar. Ik heb er vertrouwen in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws