Emotionele Giannis Antetokounmpo verkozen tot MVP - Europa kaapt de hoofdprijzen weg
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Giannis Antetokounmpo (Milwaukee) verkozen tot MVP van het seizoen

Emotionele Giannis Antetokounmpo verkozen tot MVP - Europa kaapt de hoofdprijzen weg
Foto: © photonews

In de NBA zijn maandagnacht de individuele prijzen uitgereikt van het afgelopen seizoen. Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) werd verkozen tot MVP (most valuable player). De Europeanen gingen overigens met de hoofdprijzen aan de haal.

'The Greek Freak' Giannis Antetokounmpo werd verkozen tot meest waardevolle speler van het afgelopen seizoen. Hij had een groot aandeel in het succes van Milwaukee, dat als eerste eindigde in de reguliere competitie na 60 overwinningen op 82 wedstrijden. Zijn coach Mike Budenholzer werd verkozen tot 'Coach of the Year'. 

Antetokounmpo was goed voor gemiddeld 27,7 punten, 12,5 rebounds en 5,9 assists per wedstrijd. Hij kreeg de voorkeur op James Harden (Houston) en Paul George (Oklahoma). Antetokounmpo is na Dirk Nowitzki pas de tweede Europese speler die de MVP-trofee overhandigd krijgt. De Griek met Nigeriaanse roots was erg emotioneel toen hij de prijs in ontvangst nam. Hij bedankte zijn vader, die 2 jaar geleden overleed. 

Sterk Europa

De belangrijkste prijzen waren overigens allemaal voor Europeanen. De Sloveen Luka Doncic (Dallas) werd verkozen tot Rookie of the Year. De guard van de Mavericks zorgde met 21,2 punten, 7,8 rebounds en 6 assists per wedstrijd voor een knap gemiddelde. 

Rudy Gobert (Utah) werd dan weer voor het tweede seizoen op rij verkozen tot Defensive Player of the Year. En dat met net geen 13 rebounds en 2,3 blocks per wedstrijd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws