Ann Wauters denkt zelfs op EK al aan hoger doel: "Ik jaag mijn droom na"

Ann Wauters droomt van deelname aan Olympische Spelen

Ann Wauters denkt zelfs op EK al aan hoger doel: "Ik jaag mijn droom na"

Die eerste wedstrijd tegen Rusland is nu echt niet veraf meer. Laat het EK basketbal maar komen. De stunt van twee jaar geleden leverde brons op. An Wauters en haar teamgenoten hopen deze keer vooral de eerste zes te halen. Want dat levert een olympisch ticket op.

Ondanks het succes op het vorige EK zal België op dit nieuwe kampioenschap elke wedstrijd hard moeten knokken. "We zijn geen Spanje dat er op elk EK en WK bij is", stelt de kapitein van de Belgian Cats in HLN. "We zijn met dit team nog maar aan het derde grote toernooi toe. In 2017 dacht niemand dat er een medaille inzat. Nu moeten we bevestigen."

En dat is vaak het moeilijkste. Zeker omdat het alle kanten uitkan. "Het doel is helder. Pas als de top zes bereikt is, kunnen we ambitieuzer zijn. Volgens mij zal geen enkel land echt dominant zijn en wordt het een heel open EK, zeker omdat de inzet nog groter is."

ZONDER SPELEN GEEN EK

Ann Wauters spreekt zowat als enige bij de nationale ploeg uit vooral wakker te liggen van de Spelen van 2020. "Bij mij leeft dat heel hard. Omdat ik een hel e lijdensweg heb afgelegd om op dit EK te geraken. Zonder de mogelijkheid om de Spelen te halen, had ik dat niet gedaan. Ik jaag mijn droom na. Elke atleet droomt van de Spelen, al snap ik wel dat de meesten dat voor zich houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws