Einde van tijdperk Golden State? Geblesseerde sterspeler vindt 31 miljoen per jaar niet genoeg en is vrije speler
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Kevin Durant weigert contractvoorstel Golden State

Einde van tijdperk Golden State? Geblesseerde sterspeler vindt 31 miljoen per jaar niet genoeg en is vrije speler
Foto: © photonews

Golden State Warriors is nu toch al verschillende jaren de dominante kracht binnen de NBA. Het speelde het voorbije seizoen al zijn vijfde finale. De kampioen van 2015, 2017 en 2018 verloor deze keer wel van Toronto. Mede door de blessure van Durant, die nu de club dreigt te verlaten.

Kevin Durant was veruit de beste speler van zijn ploeg in de play-offs, tot hij tegen Houston uitviel. Golden State bereikte wel zonder hem de finale. In de wedstrijd van zijn comeback geraakte hij opnieuw geblesseerd. Golden State verloor uiteindelijk de finale van Toronto met 4-2.

VOLGEND SEIZOEN SPELEN OF NIET?

Sowieso staat hij nog maanden aan de kant. Er werd zelfs al geopperd dat hij het volledige volgende seizoen zou overslaan. Bij Golden State wilden ze hem in elk geval houden en boden ze hem een contract aan waarbij hij 31,5 miljoen per jaar kon verdienen. Durant weigerde het voorstel en wordt vanaf dertig juni een vrije speler.

Dat wil zeggen dat hij zelf zijn volgende club kan uitkiezen, of hij nu volgend seizoen in actie komt of niet. Theoretisch kan dat nog altijd Golden State zijn, maar ook New York Knicks toont grote belangstelling. Indien Durant weggaat bij de vicekampioen, kan dat het NBA-landschap stevig door elkaar schudden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws