Belgian Cats sturen meteen signaal met klinkende zege op EK

De focus was er bij sterkhoudster Emma Meesseman en haar landgenotes een hele wedstrijd lang. Het hielp de Cats om zeker hun intrede op het EK basketbal niet te missen. Een overwinning met meer dan tien punten, het was de gedroomde start voor onze nationale damesploeg.

Nochtans is in de poule waarin onze dames zijn ingedeeld, elke ploeg een te duchten tegenstander. Ook Rusland dus. In de loop van de eerste helft kwamen de Russinnen ook op voorsprong nadat de Belgian Cats na een aardig begin even de voet van het gaspedaal haalden.

Met de rust in zicht pakte België onder impuls van een sterke Meesseman wel uit met een ferme tussenspurt: 32-40. Rusland probeerde in de tweede helft te knabbelen aan de voorsprong, maar kreeg de kloof nooit echt gedicht. Daarvoor was het scorend vermogen bij de Belgen te groot.

FRUSTRATIE BIJ RUSLAND

Stilaan trad er wat frustratie op bij de Russinnen. Zo begonnen ze slordiger te spelen, met meer overtredingen, en op die manier kon België de voorsprong nog wat uitdiepen. Aan het einde van de wedstrijd pronkte er 54-67 op het scorebord.