Belgian Cats ondanks nederlaag nu al zeker van minstens een barrageduel: welke scenario's liggen nog op tafel?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Belgian Cats ondanks nederlaag nu al zeker van minstens een barrageduel: welke scenario's liggen nog op tafel?
Foto: © photonews

De Belgian Cats leden op het EK in Servië een pijnlijke nederlaag tegen Wit-Rusland. En dus is het alles of niets zondag tegen het thuisland met oog op het verdere toernooi? Neen, dat is niet waar. Meer zelfs: de Cats zijn al zeker van een stekje in de barrages. Het hoe en het waarom? Scenario's!

Om te beginnen: ondanks hun nederlaag tegen Wit-Rusland zijn de Belgian Cats door de zege van thuisland Servië tegen Rusland wel al zeker van een plek in de top-3 van de groep. In het slechtste geval komen ze samen met Rusland en Wit-Rusland op 1 zege en 2 nederlagen, maar op basis van doelsaldo hebben ze het dan sowieso beter gedaan dan één van beide andere landen.

Ook groepswinst is overigens nog goed mogelijk, al moet dan gewonnen worden van Servië en wint Wit-Rusland beter niet tegen Rusland. We proberen hieronder zo duidelijk mogelijk alle scenario's op een rijtje te zetten met oog op de volgende ronde. De groepswinnaars gaan rechtstreeks naar de kwartfinales, voor de nummers 2 en 3 wacht eerst nog een barrageduel.

Speeldag 3: België - Servië en Rusland - Wit-Rusland.

  • De Belgian Cats winnen en Rusland wint: de Cats zijn groepswinnaar op basis van het onderlinge duel met Servië.
  • De Belgian Cats winnen en Wit-Rusland wint: de Cats zijn groepswinnaar als ze winnen met vijftien punten of meer verschil, worden tweede bij een zege met meer dan 5 (en minder dan 15) punten verschil en derde bij een kleine overwinning.
  • De Belgian Cats verliezen en Wit-Rusland wint: de Cats zijn altijd derde op basis van het onderlinge duel met Rusland.
  • De Belgian Cats verliezen en Rusland wint: de Cats worden tweede als Rusland wint met tussen de 4 en 17 punten verschil, de Cats worden derde als Rusland met minder dan 4 of met meer dan 18 punten verschil wint. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws