Ene supertransfer na de andere: Golden State herschikt pionnen, nieuwe grootmacht staat op en ramp voor New York
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Durant verlaat Golden State voor Brooklyn en gaat daar aan zijde van Irving spelen

Ene supertransfer na de andere: Golden State herschikt pionnen, nieuwe grootmacht staat op en ramp voor New York
Foto: © photonews

In de nacht van 30 juni op 1 juli barst traditiegetrouw de transfergekte los in de NBA en dit jaar was het wel écht de moeite. Kevin Durant verlaat Golden State niet voor New York, maar voor stadsgenoot Brooklyn. Daar moet hij een sterke tandem vormen met Kyrie Irving, die overkomt van Boston.

Een serieuze streep door de rekening van de New York Knicks, die na jaren van wisselvalligheid hoopten nog eens een echte ster binnen te halen. In plaats daarvan wacht nog maar eens een jaar op de achtergrond voor de ploeg uit Madison Square Garden. Een heel ander verhaal bij de Nets, die sinds de verhuis naar Brooklyn in 2012 nog geen potten konden breken, maar nu één van de grootmachten uit de NBA lijken te worden.

Durant tekende bij Brooklyn een contract van vier jaar waarin hij 164 miljoen dollar kan verdienen. Irving heeft zijn lot eveneens verbonden aan de Nets voor zo'n lange periode en krijgt daarvoor 141 miljoen op zijn bankrekening de komende jaren. Onder de borden moet center DeAndre Jordan voor de rebounds gaan zorgen.

OOK IGUODALA WEG BIJ GOLDEN STATE

New York zette dan maar in op het collectief door verschillende verdienstelijke spelers te halen. Golden State reageerde door Klay Thompson een beter contract te geven en dan weer All-Star Russell weg te halen bij... Brooklyn. Er is daardoor geen plaats meer voor Iguodala, de Finals MVP van 2015, die naar Memphis trekt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws