Opdoffer aan het einde van intense clash: Belgian Cats verwezen naar de barrages
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Belgian Cats verliezen nipt van Servië en moeten barrages spelen

Opdoffer aan het einde van intense clash: Belgian Cats verwezen naar de barrages
Foto: © photonews

Na het verlies tegen Wit-Rusland stonden de Belgian Cats voor een zware opgave: gastland Servië, dat al twee zeges telde, kloppen en zich zo plaatsen voor de kwartfinales op het EK. Het zag er lange tijd goed uit, maar het werd uiteindelijk net niet.

Het was van bij de tip-off een wedstrijd met een enorme intensiteit, waarin beide teams niet wilden toegeven. België scherpte de defensie nog wat aan in een sterk tweede kwart en kon hierdoor toch uitlopen naar 34-26. Emma Meesseman zat aan de rust al aan twaalf punten.

Bij aanvang van het vierde kwart hadden de Cats nog altijd een bonus van vier punten. In een nerveuze slotfase ging het er echter allemaal wat slordiger aan toe. Petrovic zorgde voor 56-57. Nadat de match door een lek in het dak tien minuten stillag, viel de voor België pijnlijke beslissing.

GEMISTE VRIJWORPEN EN BALVERLIES PIJNLIJK

Meesseman miste twee vrijworpen en zag Dabovic die van haar wel benutten. Zo werd het 66-67 voor Servië. België kreeg nog een aanval, maar leed na een time-out balverlies en verloor uiteindelijk met 66-70. De Cats moeten nu in de barrages de kwalificatie voor de kwartfinales afdwingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws