Belgian Cats naar kwartfinale op EK na thriller in barrages tegen Slovenië
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

De Belgian Cats plaatsten zich voor de kwartfinale van het EK na een thriller tegen Slovenië

Belgian Cats naar kwartfinale op EK na thriller in barrages tegen Slovenië
Foto: © photonews

De Belgian Cats hebben zich op het EK Basketbal geplaatst voor de kwartfinale. De barragewedstrijd tegen Slovenië was wel een absolute thriller.

De Belgian Cats eindigden tweede in groep D met vier punten en moesten het daarom in de barrages voor de kwartfinale opnemen tegen Slovenië dat als derde eindigde in groep C. Enkel de vier groepswinnaars plaatsten zich rechtsreeks voor de kwartfinale. 

De Belgen waren nergens in het eerste quarter en stonden 10-20 in het krijt. Allemand maakte alle punten voor de Belgen in die eerste periode. Ook Meeseman had het moeilijk.

De Belgian Cats krabbelden overeind in het tweede quarter. Via 24-29 ging het naar 34-32 in het voordeel van de Belgen halverwege.

Maar in het derde quarter namen de Slovenen het heft opnieuw in handen. De Slovenen kwamen zelfs zes punten voor, maar na het derde kwarter stond het toch 53-51 in het voordeel van België.

In een zenuwslopend vierde quarter was het constant haasje over. Slovenië leek de overwinning over de streep te trekken, maar de Belgen knokten terug. Een driepunter van Allemand bracht de Belgian Cats op 45 seconden voor het einde één punt voor. Na een slotminuut waar maar geen einde aan leek te komen, haalden de Belgen het met 72-67.

De Cats plaatsten zich op die manier voor de kwartfinale tegen Frankrijk. Die wordt donderdag om 18u gespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws