Nieuwe thriller en deze keer zonder happy end: Belgian Cats geven plek bij laatste vier weg en verliezen in verlenging
Redactie
| 0 reacties

Belgian Cats verliezen van Frankrijk in kwartfinales EK

Nieuwe thriller en deze keer zonder happy end: Belgian Cats geven plek bij laatste vier weg en verliezen in verlenging
Foto: © photonews

Een ticket voor het pre-olympisch toernooi, daar zijn de Belgian Cats voor naar het EK gegaan. Dat is nog altijd haalbaar, maar is voorlopig niet binnen. Dat zou wel zo geweest zijn als België de halve finale gehaald had. Frankrijk was na een verlenging nipt te sterk.

Frankrijk pakte uit met een blitzstart, Ayayi bracht een 9-1 op het scorebord. Zowat alles lukte aanvankelijk bij les Bleus. Een 3-point-play van Miyem maakte er 24-9 van. In het tweede kwart naderden de Cats en duwden ze meteen door om zo weer helemaal in de match te komen. Na de vrijworpen van Meesseman was het 31-28.

In de tweede helft bleef het een thriller tot het bittere einde. Meesseman nam haar verantwoordelijkheid met enkele knappe scores in het slot. De spanning bleef echter, mede door gemiste vrijworpen van Delaere, die op het einde zwaar zouden doorwegen. Ook Allemand miste in eerste instantie vrijworpen, maar gooide er wel nog twee binnen nadat Linskens de offensieve rebound plukte: 65-68 voor de Belgen.

HARTLEY DWINGT VERLENGING AF

Een eerste Franse driepuntpoging om gelijk te maken stuitte op de ring, maar Hartley dwong met een bom wel de verlenging af: 68-68. Bij de laatste aanval kwamen de Belgan Cats immers niet meer tot een shot. In de verlenging was het achtervolgen voor de Cats. De uitsluiting van Meesseman voor een vijfde fout leek de genadeklap. België verloor met 84-80.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws