Belgian Cats halen met knalprestatie felbegeerd ticket binnen en mogen vieren
Redactie
| 0 reacties

Belgian Cats dwingen ticket voor pre-olympisch toernooi af met klinkende zege

Belgian Cats halen met knalprestatie felbegeerd ticket binnen en mogen vieren

De Belgian Cats hebben waar ze voor naar het EK gegaan zijn: een plek bij de top zes en vooral het bijhorende ticket voor deelname aan het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen. Dat stond nog op het spel tegen Hongarije, maar de Belgian Cats waren veel en veel te sterk.

Waren de vorige drie partijen echte thrillers, dan was het nu éénrichtingsbasketbal. Al was dat wel pas het geval vanaf het tweede kwart. Aanvankelijk waren de Belgen nog niet goed wakker en nam het Hongaarse team de eerste negen punten voor de rekening. Ook aan het einde van het eerste kwart stond Hongarije nog voor, maar nadien werd het helemaal tureluurs gespeeld.

SCOREN MET OGEN DICHT IN TWEEDE KWART

Meesseman trok de Belgische machine opgang en haar ploeggenoten begonnen lustig mee te doen. IN het tweede kwart scoorde België maar liefst 27 punten. De Belgische voorsprong werd alsmaar groter. Stilaan konden de Cats zich zelfs enkele foliekes permitteren. Het verschil was op een gegeven moment twintig punten.

De zege was al binnen voor de slotfase en de Belgian Cats haalden de voet enigszins van het gaspedaal. Met 72-56 hadden ze wel een ruime overwinning beet. Die moet hen vertrouwen geven voor het pre-olympisch toernooi in februari.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws