Meesseman en Mestdagh blijven schitteren in VS en voeren druk op leidsters op

Meesseman en Mestdagh blijven schitteren in VS en voeren druk op leidsters op
Foto: © photonews

Het vergaat onze Belgische basketvrouwen uitstekend in Amerika. Daar draait de WNBA op volle toeren. Emma Meesseman en Kim Mestdagh brengen het er met hun club uitstekend vanaf. Als ze zo de zeges blijven opstapelen, mogen ze dromen van de titel.

Het is vooral Meesseman die haar rol van voortrekker bij de Washington Mystics volop opneemt. Ze was in Seattle goed voor 13 punten, 3 rebounds en 1 assist. Zo had Meesseman een groot aandeel in de ruime overwinning van haar ploeg. Het werd 79-99.

DELLE DONNE IN  UITBLINKERSROL

Het is niet verwonderlijk dat Washington het zo goed doet. Het beschikt immers ook over Elena Delle Donne, al jaren één van de absolute topspeelsters in de VS. Delle Donne liet tegen Seattle liefst 29 punten noteren. Kim Mestdagh moest het stellen met anderhalve minuut speeltijd, maar leert ongetwijfeld enorm veel door samen met zulke toppers te spelen.

Het was de vijfde overwinning op rij voor Washington. De Mystics wonnen 14 van hun 20 wedstrijden en staan zo op een mooie tweede plaats in de WNBA, met slechts één zege minder dan leider Connecticut. De volgende opdracht voor Meesseman en Mestdagh is de verplaatsing naar Phoenix van komende zondag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws