NBA vs WNBA: Grootverdiener bij de vrouwen krijgt 300x minder dan Curry
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

De verschillen (financieel) tussen WNBA en NBA zijn gigantisch

NBA vs WNBA: Grootverdiener bij de vrouwen krijgt 300x minder dan Curry
Foto: © photonews

Met Emma Meesseman en Kim Mestdagh lopen er twee Belgische basketbalspeelsters rond in de Amerikaanse WNBA, de grootste competitie van het vrouwenbasket. Het verschil met de mannelijke tegenhanger, de NBA, is gigantisch.

En dan hebben we het uiteraard over de financiële verschillen. Het Nieuwsblad legde de NBA en de WNBA op drie verschillende vlakken in de weegschaal en de verschillen zijn spectaculair.

Inkomsten

De totale inkomsten van de NBA komen uit op zo'n 6,6 miljard euro. Miljard! Daartegenover staat 46 miljoen euro in de WNBA. Dat ligt onder meer aan het verschil in tv-gelden: 22,4 miljoen tegenover 2 miljard euro.

Salaris

De best verdienende WNBA-ster, DeWanna Bonner, strijkt jaarlijks iets meer dan 100.000 euro op, terwijl Stephen Curry en LeBron James 30 miljoen euro op hun bankrekening mogen bijschrijven. Dat is 300 keer meer!

Gemiddeld komt het neer op 68.000 bij de vrouwen en 6.1 miljoen euro bij de mannen.

Toegangskaartje

Wie naar een match in de NBA wil gaan zien betaalt zich blauw, en dan heb je nog niet noodzakelijk goed zicht op het veld. Het Nieuwsblad maakte de vergelijking in LA, waar de tickets voor de Lakers (NBA) makkelijk 100 euro kosten en die van de Sparks (WNBA) 15 euro. En dat voor hetzelfde plekje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws