"De VS is momenteel niet de topfavoriet voor het WK basketbal"
Redactie
| 0 reacties

De VS moet het op het WK stellen zonder een aantal vedetten

"De VS is momenteel niet de topfavoriet voor het WK basketbal"
Foto: © photonews

Op het WK basketbal in China wordt het stilaan serieus. Morgen begint de tweede ronde.

Sporza sprak met  Pascal Meurs, coach van de Europrobasket-academie in Valencia en analist bij NBA-wedstrijden op Eleven Sports.

Amerika moet het op dit WK stellen zonder vedetten als LeBron James of Stephen Curry. "De Verenigde Staten zijn zeker te kloppen", aldus Meurs.  "In de voorbereiding werden ze al geklopt door Australië en in de eerste ronde wonnen ze met slechts één punt verschil van Turkije. Dat toont toch wel de kwetsbaarheid van de Amerikanen aan."

"Op basis van de 1e ronde zijn de Verenigde Staten zeker niet de grote favoriet om wereldkampioen te worden", gaat Meurs verder. "Momenteel zie ik naast de VS nog drie titelkandidaten: Servië, Australië en Spanje. Ook Litouwen is altijd een gevaarlijke outsider."

"Van die favorieten heeft Servië tot nog toe het meeste indruk gemaakt. Het is de te kloppen ploeg op dit WK. Ze teren fel op hun grote centers, die heel sterk zijn onder de ring. Daarnaast hebben ze met Bogdanovic een geweldige outside shooter, die indrukwekkend speelt. Ook Jokic haalt een ongezien niveau."

De VS verpletterde donderdagavond wel Japan met 98-45.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws