MVP uit NBA moet op WK al inpakken voor kwartfinales
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Antetokounmpo en Griekenland niet naar kwartfinales op WK basketbal

MVP uit NBA moet op WK al inpakken voor kwartfinales
Foto: © photonews

Bij de VS is het een gewoonte geworden dat een groot deel van het sterrenensemble ontbreekt op het WK basketbal. Griekenland doet daar wel een beroep op zijn allerbeste speler, Giannis Antetokounmpo. Die zal echter niet te zien zijn in de kwartfinales: Griekenland ligt eruit.

Antetokounmpo is één van de beste spelers uit de NBA en leidde de Milwaukee Bucks het voorbije seizoen naar de eerste plaats in de reguliere competitie. De Griek werd zelfs verkozen tot MVP, meest waardevolle speler. Met zijn land zat er op het WK in China minder succes in.

OVERWINNING VOLSTAAT NIET

Griekenland won wel van Tsjechië met 84-77, onder meer dankzij 12 punten van Antetokounmpo. Om zich bij de laatste acht te scharen, hadden de Grieken echter moeten winnen met... 12 punten verschil. Team USA is ondertussen nog altijd ongeslagen: de troepen van Popovich haalden het van Brazilië met 89-73.

Met de kwartfinales komt er nu een nieuwe fase aan op het WK. Dit zijn de affiches: Argentinië-Servië, Spanje-Polen, VS-Frankrijk en Australië-Tsjechië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws