Fel hertekend Oostende en Giants toch op weg naar nieuw duel
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Oostende en Antwerp opnieuw de titelkandidaten

Fel hertekend Oostende en Giants toch op weg naar nieuw duel
Foto: © photonews

De start van het nieuwe basketbalseizoen staat voor de deur en dus is het uitkijken in hoeverre de Belgische teams er klaar voor zijn. We maken alvast een inschatting van wat we mogen verwachten. Dat is meer dan waarschijnlijk een nieuw duel tussen Oostende en Antwerp.

TITELKANDIDATEN

OOSTENDE

De Oostendse hegemonie blijft maar duren. De kustploeg zit nu al aan acht titels op rij en gaat voor een negende. Financieel is het al een paar jaar wel moeilijker om alle eindjes aan mekaar vast te knopen. Ondanks het vertrek van Kesteloot (naar concurrent Antwerp) en Lasisi vertrekt Oostende opnieuw als topfavoriet.

ANTWERP

Dat heeft ermee te maken dat ook die andere topploeg van vorig seizoen ook een make-over moest ondergaan. Nadat het al twee jaar op rij de finale haalde, moet Giants op zijn minst hetzelfde ambiëren. Het vertrek van succescoach Moors en spelers Bako, Lee en Tate maakt het er wel niet gemakkelijker op.

NET ONDER DE TOP

BERGEN

Voor het eerst in jaren niet actief in Europees verband, maar dat biedt misschien een mogelijkheid om in eigen land opnieuw meer zijn stempel te drukken. Er werden zes nieuwe spelers gehaald om de kern op te frissen en weer hogere ambities te mogen stellen. De Bosniër Adamovic moet zich opwerpen tot playmaker.

BRUSSELS

De ploeg uit Neder-Over-Heembeek lijkt zijn plaats in de Belgische subtop wel gevonden te hebben. Aan het eind van vorig seizoen werd de kloof met de top wel duidelijk zichtbaar, maar Brussels mag zeker opnieuw mikken op de halve finales van de play-offs.

AALST

Liefst negen nieuwkomers, die mee een nieuwe wind moeten laten waaien door het Forum. Ook de Belg Dorian Marchant komt de troepen versterken. Okapi is al enkele jaren op de sukkel, maar hoopt nu opnieuw een stevige stap vooruit te zetten.

MIDDENMOTORS

CHARLEROI

De status als topploeg lijkt echt wel verleden tijd voor Charleroi. Kon vorig seizoen nog zijn wagonnetje aanhaken in de subtop, maar zou wel eens verder kunnen wegglijden. Kan nog rekenen op de ervaring van Hervelle. Voorts is er echter een gebrek aan kwaliteit.

LIMBURG

Het was wisselvalligheid troef vorig seizoen voor Limburg United. In de loop van het seizoen keerde coach Brian Lynch terug op het oude nest. Als hij zijn geliefkoosde speelstijl kan implementeren, kan zijn ploeg misschien wat meer regelmaat aan de dag leggen.

MECHELEN

Kangoeroes wil maar al te graag die stap vooruit zetten en niet te vaak meer achterom moeten kijken. Het is de vraag of dat realistisch is met een alweer grondig vernieuwde ploeg. Het zou de uitschuivers tegen de zwakke broertjes uit eerste klasse toch tot een minimum moeten beperken.

STAARTPLOEGEN

LEUVEN

De jonge Bears van Eddy Casteels hebben weer wat meer ervaring opgedaan en dat zou dan eens echt gaan moeten renderen. Zijn kern is wel niet heel erg breed. Na de voorlaatste plaats van vorig seizoen zou het graag een positie opschuiven om zo te kunnen deelnemen aan de play-offs. In de eerste plaats moet het wel blijven strijden in de kelder van het klassement.

LUIK

Er is weinig verbetering in zicht bij de rode lantaarn van vorig seizoen. In zijn zoektocht naar nieuwkomers kwam Luik ook maar traag op gang. De meer dan twee meter lange Iarochevitch kan wel zijn ervaring bijbrengen. Of dat volstaat om veel beter te doen, is twijfelachtig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws