Titelverdediger ontdoet zich pas diep in tweede helft van het Limburg van Brian Lynch
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Oostende wint opener van de competitie in eigen huis van Limburg

Titelverdediger ontdoet zich pas diep in tweede helft van het Limburg van Brian Lynch

Brian Lynch kwam deze week vooral in het nieuws door de comeback van zijn echtgenote Kim Clijsters, maar vrijdagavond lag de focus weer volop op het basketbal voor de start van de competitie. Limburg beet fel van zich af, maar moest uiteindelijk wel de duimen leggen voor landskampioen Oostende.

De titelverdediger mocht thuis openen en ging goed van start. Via Thompson en McIntosh liep BCO snel uit naar 13-3. Een vlotte zege leek in de maak, maar het liep toch iets anders dan verwacht. Onder impuls van voormalig Oostendenaar Marnegrave dichtte Limburg de kloof (27-26).

BESLISSENDE TUSSENSPURT

De bezoekers stonden zelfs even zes punten voor. Tot 50-51 wekten de Limburgers de indruk dat het wel eens voor een stunt kon zorgen. Op dat moment plaatste Oostende de beslissende tussenspurt en won het negen punten op rij. De kustploeg duwde nadien nog door naar 68-54.

Limburg kon in het slot nog wel milderen. Zo werd de eindstand 73-66. De eerste opdracht is zo toch volbracht voor Oostende, dat vooral dankbaar mocht zijn voor een sterke McIntosh (19 punten).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws