Marc Gasol en Rubio maken Spanje wereldkampioen en geven andere finalist pak voor de broek
Redactie
| 0 reacties

Spanje maakt in WK-finale gehakt van Frankrijk

Marc Gasol en Rubio maken Spanje wereldkampioen en geven andere finalist pak voor de broek
Foto: © photonews

Eens geen feestende Amerikanen, want de VS stelde zwaar teleur op dit WK. Het waren de Spanjaarden die de wereldbeker in de lucht mochten steken. Zij waren in de finale meerdere maatjes te groot voor Argentinië, dat op de laatste dag van het toernooi nog een flinke rammeling kreeg.

Marc Gasol veroverde in het voorbije NBA-seizoen nog de titel met Toronto en is op zijn 34ste ook nog belangrijk voor zijn land. Zijn 14 punten in de WK-finale zijn een bewijs daarvan. Phoenix-speler Ricky Rubio deed met 20 punten nog beter, hij werd verkozen tot MVP.

De finale was amper op gang gekomen of Spanje dacht al op rozen te zitten (14-2). Door elf punten op rij te scoren, knokten de Argentijnen zich weer in de wedstrijd. Door het domineren van de rebounden konden de Spanjaarden nog eens een tussenspurt plaatsen van 17-1.

TWEEDE WERELDTITEL VOOR SPANJE

Ze zagen de Zuid-Amerikanen nog één keertje dichterbij komen, vooraleer definitief weg te lopen. Uiteindelijk kwam er met 95-75 een verschil van 20 op het bord. Voor Spanje is het na 2006 de tweede wereldtitel. De bronzen medaille is voor Frankrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws