Meteen feest in het Forum: Aalstar deelt stevige pandoering uit

De competitie begon vrijdag al met de opener tussen BC Oostende en Limburg United. Ook Aalstar heeft inmiddels zijn eerste wedstrijd achter de rug. Het kreeg Leuven over de vloer. De jongens van Eddy Casteels konden geen vuist maken tegen de thuisploeg.

Leuven zal wellicht ook dit jaar één van de staartploegen zijn, terwijl Aalst een ferme stap vooruit wil zetten. Dan moet het deze wedstrijden in eigen huis ook winnend afsluiten. Tot 25-20 kon Leuven Bears nog enigszins de schijn ophouden. In het tweede kwart schakelde Aalst een versnelling hoger, zodat het bij de rust al 15 punten voor stond.

In de tweede helft helft kwam de spanning op geen enkel moment terug in de wedstrijd. De Oost-Vlamingen hielden de punten thuis met 86-68. Marin Maric (Aalst) was topschutter met 21 punten. De derde en laatste match dit weekend is Brussels - Mechelen.