Uitblinkende Emma Meesseman zet record neer in VS en houdt Washington overeind in de play-offs
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Meesseman loodst Washington naar nipte zege in eerste match play-offs

Uitblinkende Emma Meesseman zet record neer in VS en houdt Washington overeind in de play-offs
Foto: © photonews

Het lachen zal Emma Meesseman niet snel vergaan, want ze brengt het er uitstekend vanaf in de WNBA. Met Washington eindigde ze de reguliere competitie helemaal bovenaan en nu is het zaak om dat in de play-offs te bekronen met de titel. Meesseman was alvast goed bij schot.

Door die goede eindnotering in het klassement moest Washington Mystics pas vanaf de halve finale in actie komen. Het moet het in een serie van best-of-5 (wie als eerste drie matchen wint, gaat door) opnemen tegen Las Vegas Aces.

DOUBLE-DOUBLE VOOR MEESSEMAN

Washington begon dus als favoriet, maar had het in het eigen Entertainmant and Sports Arena niet onder de markt. Gelukkig kon het rekenen op een ijzersterke Meesseman. De Belgische scoorde liefst 27 punten - een persoonlijk record - en plukte hiernaast nog eens tien rebounds en deelde drie assists uit.

Haar inbreng was meer dan noodzakelijk. Uiteindelijk klopte Washington Las Vegas met 97-95. Kim Mestdagh bleef de hele match op de bank. Donderdag treffen beide teams mekaar opnieuw in de hoofdstad van de VS voor de tweede wedstrijd uit de serie. In de andere halve finale leidt Connecticut Sun met 1-0 tegen Los Angeles Sparks.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws