Meesseman gaat met Washington Mystics uitstekend van start in WNBA-finale
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Washington Mystics komen 1-0 voor in finale na winst in eigen huis

Meesseman gaat met Washington Mystics uitstekend van start in WNBA-finale
Foto: © photonews

Het blijft Emma Meesseman in de Verenigde Staten uitstekend vergaan. Ook in de finale van de WNBA mocht ze samen met haar team Washington Mystics een overwinning vieren. Nog twee keer winnen en dan is de titel binnen. Washington klopte Connecticut in het openingsduel van de finale met 95-86.

Vorig seizoen was Washington verliezend finalist, maar toen kon het nog niet rekenen op Emma Meesseman. Zij zou deze keer wel eens de X-factor kunnen worden. In de eerste wedstrijd uit de finaleserie was de Belgische goed voor 11 punten, 1 assist en 1 rebound.

DELLE DONNE LOODST MYSTICS NAAR WINST

De stats van haar teamgenote Elena Delle Donne waren nog beter. Zij loodste haar ploeg naar winst met een double-double: 22 punten en 10 rebounds. Het was dus best een overtuigende prestatie van het team dat in deze finale het thuisvoordeel geniet, met aan het eind een marge van negen punten.

Kim Mestdagh kwam bij Washington niet van de bank. Dinsdag staat de tweede wedstrijd op het programma. Er zal dan opnieuw in de Amerikaanse hoofdstad gespeeld worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws